Fietscalculator

Hoeveel kan uw bedrijf jaarlijks besparen?

Totaal aantal werknemers

Met privéauto naar het werk

Met leaseauto naar het werk

Extra fietsers

Aantal extra fietsers

3 fietsers

Besparing op CO2 uitstoot

1328 kilo

Verzuimreductie

€ 1120

Verminderde parkeerbehoefte

€ 3.600

Besparing op variabele leasekosten

€ 244,13

Besparingspotentieel
per jaar voor de werkgever

€ 16.454
Naar Fietsennaarhetwerk.nl »

Fietscalculator


Met de fietscalculator kunt u eenvoudig uitrekenen hoeveel kosten u als werkgever kunt besparen als medewerkers die nu nog met de auto komen, gaan fietsen naar het werk. 5% van de automobilisten op de fiets is voor de meeste werkgevers makkelijk haalbaar.

Uiteraard kunt u uw ambitie ook opschroeven. U vult in hoeveel mensen bij u werken, hoeveel er daarvan met de privé auto naar het werk reizen en hoeveel met de auto van de zaak of leaseauto. De calculator rekent uw potentiële jaarlijkse kostenbesparing uit en de verminderde CO2 uitstoot.

Gemiddelde afstand woon-werk:

km

De gemiddelde Nederlandse forens woont 18 kilometer van het werk. Hiervan woont 41% binnen een straal van 7,5 kilometer van het werk. Dit wordt algemeen ervaren als een fietsbare afstand. Daarboven kan de e-bike interessant zijn.

Gemiddelde CO2 uitstoot woon-werk:

gram

Dit betreft de uitstoot van nieuwe auto's in 2010. Bron: RDW, T&E.

Gemiddelde aantal werkzame dagen:

dagen

Alle dagen minus zaterdag, zondag en officiële feestdagen per jaar (-110), minus gemiddeld aantal vakantiedagen (-25) minus gemiddeld aantal ADV dagen (-13).

Productiviteitskosten per dag:

euro

Geen extra info

Minder verzuim door regelmatig fietsen:

dagen

Werknemers die regelmatig naar hun werk fietsen, zijn minder vaak ziek. Zij verzuimen gemiddeld ruim één dag per jaar minder dan hun niet fietsende collega’s. Dit blijkt uit TNO-onderzoek. Bron (pdf)

Kosten van een parkeerplaats:

euro

Dit zijn de gemiddelde kosten van een parkeerplek in Nederland minus de kosten van een fietsparkeerplek. Kosten lopen per vestigingsplaats sterk uiteen.

Variabele leasekosten per kilometer:

euro

Dit zijn de variabele kosten inclusief de kosten van meer/minder kilometers en brandstof, exclusief BTW. Ervaringscijfers getoetst bij een representatief aantal werkgevers.